Το Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020

Την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει ορισθεί να τιμάται η μνήμη των Αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμελείας, Νόννας και Ανθούσης.

Σημείωση: Άρχεται το Τριώδιο. Από σήμερον άρχονται συμψαλλόμενοι οι εν τω λειτουργικώ βιβλίω του Τριωδίου περιεχόμενοι ύμνοι. Εν τισι ναοίς προ της ενάρξεως του εσπερινού τίθεται υπό την εν τω τέμπλω εικόνα του Ιησού Χριστού επί ηυτρεπισμένου σκίμποδος το λειτουργικόν βιβλίον του Τριωδίου, ένθα μεταβαίνει ο πρωτοψάλτης, βάλλει προ της εικόνος μετανοίας 3, ασπάζεται αυτήν, λαμβάνει μετά χείρας το Τριώδιον και ασπάζεται αυτό, ποιεί πάλιν μετανοίας μικράς 3 και απέρχεται μετά του Τριωδίου εις την οικείαν θέσιν αυτού.

Νεοελληνική Απόδοση : Η αποστολή των μαθητών

Και οι έντεκα μαθητές πορεύτηκαν στη Γαλιλαία, στο όρος που τους διέταξε ο Ιησούς
και, όταν τον είδαν, τον προσκύνησαν. Άλλοι δίστασαν.
Τότε πλησίασε ο Ιησούς και τους μίλησε, λέγοντας: «Μου δόθηκε κάθε εξουσία στον ουρανό και πάνω στη γη.
Πορευτείτε, λοιπόν, και μαθητέψτε όλα τα έθνη, βαφτίζοντας αυτούς στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος,
διδάσκοντας αυτούς να τηρούν όλα όσα σας έδωσα εντολή. Και ιδού, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες ως τη συντέλεια του αιώνα».

 

Το Εωθινό Ευαγγέλιο Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *