1. Το Ευαγγέλιο Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020.
  2. Κυριακής ΙΣΤ’ Λουκά με την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου.
  3. Αρχή του Τριωδίου. Εορτή της Ορθοδοξίας
  4. Απόδοση της εορτής της Υπαπαντής.
  5. Ο Άγιος Νικηφόρος ο Μάρτυρας. Οι Άγιοι Φιλάγριος ο Επίσκοπος Κύπρου και Παγκράτιος ο Επίσκοπος Ταυρομενίου. Κατά Λουκά: Η παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου.
  6. Ευαγγελικό απόσπασμα της Κυριακής ΙΣΤ’ Λουκά από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει ορισθεί να τιμάται η μνήμη των Αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμελείας, Νόννας και Ανθούσης.

Ευαγγέλιο Κυριακής Κατά Λουκά, ΙΗ'(18) 10-14

Νεοελληνική Απόδοση   Η παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου

«Δύο άνθρωποι ανέβηκαν στο ναό να προσευχηθούν: ο ένας Φαρισαίος και ο άλλος τελώνης. Ο Φαρισαίος στάθηκε και προσευχόταν ως προς τον εαυτό του αυτά: Θεέ, σ’ ευχαριστώ, γιατί δεν είμαι όπως ακριβώς οι υπόλοιποι άνθρωποι, άρπαγες, άδικοι, μοιχοί, ή και όπως αυτός ο τελώνης.Νηστεύω δύο φορές την εβδομάδα, αποδεκατίζω όλα όσα αποχτώ.Ο τελώνης, όμως, είχε σταθεί από μακριά και δεν ήθελε ούτε τα μάτια του να σηκώσει πάνω στον ουρανό, αλλά χτυπούσε το στήθος του, λέγοντας: «Θεέ, ας είσαι ευμενής σ’ εμένα τον αμαρτωλό».Σας λέω, αυτός ο τελευταίος κατέβηκε δικαιωμένος στον οίκο του παρά εκείνος. Γιατί καθένας που υψώνει τον εαυτό του θα ταπεινωθεί, όποιος όμως ταπεινώνει τον εαυτό του θα υψωθεί»

Ευαγγέλιο Κατά Λουκά, ΚΑ'(21) 12-19

Νεοελληνική Απόδοση   Σημάδια τελικής κρίσης και διωγμοί

«Πριν όμως απ’ όλα αυτά θα βάλουν πάνω σας τα χέρια τους και θα σας καταδιώξουν, παραδίνοντάς σας στις συναγωγές και στις φυλακές, οδηγώντας σας μπροστά σε βασιλιάδες και σε ηγεμόνες εξαιτίας του ονόματός μου. Θα αποβεί σ’ εσάς για μαρτυρία.Βάλτε λοιπόν στις καρδιές σας το να μην προμελετάτε να απολογηθείτε.Γιατί εγώ θα σας δώσω στόμα και σοφία, στην οποία δε θα δυνηθούν να αντισταθούν ή να αντείπουν όλοι οι αντίθετοι σ’ εσάς.Θα παραδοθείτε, λοιπόν, και από γονείς και αδελφούς και συγγενείς και φίλους, και θα θανατώσουν μερικούς από εσάς, και θα είστε μισούμενοι από όλους για το όνομά μου.

Το Ευαγγέλιο Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *